Far og søn.  Det er ren kærlighed!Far og søn. Det er ren kærlighed!

Lidt om os

Dejligt at have selskab, når man læser bøger. Her er det Harald, som hygger med 6 hunde og en bog.Dejligt at have selskab, når man læser bøger. Her er det Harald, som hygger med 6 hunde og en bog.Om os
"VI" er Harald og Ragnhild her i huset, og Anette i Aalborg.

At vi opdrætter Tibetansk Spaniel er af ubetinget kærlighed til racen! Vi vil gerne give dig mulighed for at få ligeså meget glæde af din Tibbe, som vi har af vore!

Vi ved også, at det er et enormt ansvar at opdrætte hunde, netop når vi gør det af kærlighed til racen, for det betyder, at vi aldrig må gå på kompromis i vort opdræt. Ikke sådan at forstå, at vi aldrig laver fejl, for det kan vi ikke undgå, så længe vi arbejder med levende væsener. Men vi prøver efter bedste evne at undgå fejl, specielt temperaments- og sundhedsproblemer. Vi gør alt vi kan for at sætte os ind i vore hundes avlsmæssige baggrund, så vi kan finde de bedste avlshunde. Og vi oplyser om alt, vi kommer ud for, så andre kan drage nytte af vores erfaringer. Desuden har vi mere end 40 års erfaring, som vi hellere end gerne deler ud af til alle, der måtte ønske at dele den med os.
Man er nu også nået så langt med genforskning, at vi gentester vore avls hunde, selvom man selvfølgelig endnu ikke har fundet alle sygdomsgener. Men vi ved meget om vore hunde nu!


Du skal som hvalpekøber kræve, at din hvalp er positivt præget, så du kan få glæde af det gode temperament. Vi gør meget ud af samværet med hvalpene fra de er helt små; det er opdrætterens ansvar – og glæde! Det er så køberens ansvar at følge hvalpens positive udvikling op, men vi hjælper og vejleder gerne, hvor vi kan! Du må også meget gerne kræve meget mere oplysning om hvalpens aner, end du kan se i stambogen og finde på Dansk Kennel Klubs Hundeweb (for medlemmer alene, desværre), Der kan være mange oplysninger, der kan være relevante, udover de 3 generationers navne. Spørg!

Du skal vide, at vi normalt har venteliste på hvalpe herfra, så for at sikre os, at der kun står seriøse interesserede på listen, kræver vi et lille forskud på kr. 2.000,00, som ikke bliver tilbagebetalt, hvis du springer fra listen. Til gengæld trækkes det fra prisen, når du køber din hvalp.

Selvfølgelig gør vi også hvad vi kan for at opdrætte så smukke hunde som muligt, - en smuk hund har ligeså store chancer for at være psykisk og fysisk sund, som en mindre smuk. Vore resultater på udstillinger i ind- og udland taler da også sit tydelige sprog om, at vi sagtens kan være bekendt at vise os. En Sommerlysthund vandt f.eks. Verdens Vindertitlen 3 år i træk, derudover har hun også 3 Europa Vindertitler + at hun er Champion i vist halvdelen af de Europæiske lande, ja selv en Championtittel fra USA har hun, - udover et hav af Vindertitler. Og hvor mange hunde opnår den ære, at blive tatoveret på sin ejers ryg? Jeg kender ikke andre end Shanie! Andre må nøjes med mindre (hendes mor har f.eks. ”kun” 9 titler), men det kan vel også være godt nok. Flere af vore nuværende avlshunde har også rundet de 10+ championtitler fra forskellige lande. I dag kan vi prale med, at vi har opdrættet godt 100 champion hunde.

Vi stiller store krav til os selv, men det gør vi også til vore hvalpekøbere, da VI jo kan vælge, - det kan hundene ikke! Så for os er det en selvfølge, at du garanterer hunden en ansvarlig, god og sund opvækst og et godt hundeliv. Hvis du af èn eller anden grund ikke kan beholde hunden hele dens liv, garanterer vi, at vi vil modtage den og evt. sørge for et nyt hjem til den, uden ekstra udgifter for dig. Men du skal også garanterer, at du ikke skiller dig af med hunden uden aftale med os først. Vi har selvfølgelig til enhver tid tilbagekøbsret til en hund, hvis den skal skifte hjem, selvom vi håber, det aldrig sker. Men vi vil ikke se vore hjertebørn på en hvalpefabrik, derfor vil vi have den tilbage.

Det er en selvfølge, at vore hvalpe bliver solgt med DKK-stambog, ID-mærkning, sundhedsattest, garanti - og vi opfylder gerne rimelige andre ønsker køberen måtte have udover dette (mange af vore hvalpe eksporteres, hvorfor love og regler kan være forskellige). Det er også en selvfølge, at vi tror på, at du vil være med til at værne om racen, til fordel for den og alle der holder af den. Og så håber vi, at du vil være med i fællesskabet omkring den, sammen med os ”Sommerlyster” og alle andre tilhængere af racen; i klubliv, på udstillinger, til træf og i andre sammenhænge. Det kan være særdeles fornøjeligt for både 2- og 4-benede!

Som køber (eller bare interesseret i hundene) er du til enhver tid meget velkommen til at henvende dig her, personligt, telefonisk eller skriftlig, pr. post, e-mail eller Facebook/messenger, hvad enten du vil fortælle om glæder eller sorger, spørge til råds eller ”bare” snakke om eller vise din hund. Vi er altid glade for at se og høre fra vore ”hundebørn” og deres familier.

Ring på tlf. 20767110 eller 41197110 eller skriv til:
E-mail: primdal@kennel-sommerlyst.dk
Ragnhild Primdal / Harald Olsen