Sommerlyst's Upala Jampo
Far: Sommerlyst's Jinpa Terso
Mor: Sommerlyst's Ya-mstan Shi-waSommerlyst's Upala Jampo
Far: Sommerlyst's Jinpa Terso
Mor: Sommerlyst's Ya-mstan Shi-wa
Chulo's U-Zanchin
Far: NORDCH Wildside's Super U.P
Mor: MultiCH Sommerlyst's Ka-Ta-Ra Kan-TsiChulo's U-Zanchin
Far: NORDCH Wildside's Super U.P
Mor: MultiCH Sommerlyst's Ka-Ta-Ra Kan-Tsi

UDSTILLINGER 2024.
-------------------------------

Her er udstillingsinfo for året 2024.
Jeg tager forbehold for fejl og mangler, men hvis du finder nogen, så påpeg det meget gerne! På forhånd tak!

Hvis du er i tvivl om noget, så er du også velkommen til at spørge.

Som I kan se er dommeren den 8. september i Ringsted Primiz Peer fra Slovenien. Jeg går ud fra det er Primoz Peer der menes, - og så er han jo en af de utrolig få dommere, som vi får, der er virkelig specialist på racen, så jeg håber så mange som muligt tropper op, så vi kan vise, at vi virkelig ØNSKER flere specialister! Uden at det skal forstås som
kritik af allrounderne, men de kan bare noget forskelligt!
Så om ikke før, så ses vi i Ringsted den 8.9.2024, ikke?


Herning 11. november. Dommer Kirsten Pedersen.

Selvom vi knap var kommet hjem fra Polen - og selvom min søn blev 50 - ja, så måtte vi jo vise hunde for Kirsten, da det var første gang hun dømte, og vi er jo ikke ligefrem forvente med specialister på tibberne. Det blev da også en hyggelig dag.
Med os havde vi Uma i CH-klasse, Bonita i åben klasse, Rikhyi og Zanchin i juniorklasserne,- alle blev vinderplaceret i deres klasser, men ingen CK.
TAK for hjælpen til handling Anette og Lotte.
Chulo's U-RikhyiChulo's U-RikhyiChulo's U-ZanchinChulo's U-Zanchin
Sommerlyst's Uma A-sa-naSommerlyst's Uma A-sa-naSnekvika's BonitaSnekvika's Bonita

Efterårstur til Polen

Først i november var vi på udstilling i Poznan i Polen, med os havde vi 4 skønne hunde, Lhaka, Terso, Karma og Juno. De klarede sig alle flot og hentede flere CAC's alle 4, men skal til Polen igen tidligst i maj for at hente deres sidste CAC før de er polske champion, - det må vi jo så håbe de kan opnå.
Terso tog begge CACIB's, Juno fik også, så der var ikke noget vi kunne klage over, helt igennem en fin tur, hvor vi boede hos vore dejlige venner ikke så langt fra Poznan.
Sommerlyst's Hi-ra Karma
Far: MultiCH Sommerlyst's Popo Jinpa
Mor: MultiCH Sommerlyst's Pad-maSommerlyst's Hi-ra Karma
Far: MultiCH Sommerlyst's Popo Jinpa
Mor: MultiCH Sommerlyst's Pad-ma
MultiCH Sommerlyst's Pad-ma
Far: MultiCH Sommerlyst's Rigpa Atisha
Mor: Sommerlyst's A-Ti-Ca Ga-RoMultiCH Sommerlyst's Pad-ma
Far: MultiCH Sommerlyst's Rigpa Atisha
Mor: Sommerlyst's A-Ti-Ca Ga-Ro
Sommerlyst's Lha-khan
Far: MultiCH Sommerlyst's Tseepo Lobsang
Mor: Sommerlyst's Vajra Lha-moSommerlyst's Lha-khan
Far: MultiCH Sommerlyst's Tseepo Lobsang
Mor: Sommerlyst's Vajra Lha-mo
Sommerlyst's Jinpa Terso
Far: Tashi-Gong Password
Mor: Sommerlyst's Si-ta-ta Pa-traSommerlyst's Jinpa Terso
Far: Tashi-Gong Password
Mor: Sommerlyst's Si-ta-ta Pa-tra

Sommertur 2023

I år udstillede vi i Luxembourg, San Marino, Kroatien og Bosnien/Herzegovina.
Harald med hundene i Bosnien.
Uma, Indira, Bonita og Ravi.Harald med hundene i Bosnien.
Uma, Indira, Bonita og Ravi.
Uma, Bonita, Ravi og bagerst IndiraUma, Bonita, Ravi og bagerst Indira
Med os havde vi Sommerlyst's Fo Ravi Ketu i åben klasse - og som eneste hanhund, pigerne var Sommerlyst's Indira i mellemklasse, Snekvika's Bonita i åben klasse og Sommerlyst's Uma A-sa-na i championklasse.
Vi startede i Luxembourg, hvor vi havde hård konkurrence af mere lokale tibber - og med MEGET mere hår på! Bonita var den eneste, som fik CAC, de to andre (Ravi og Indira) måtte nøjes med reserve. Uma var ikke tilmeldt, hun mangler stadig pels efter fødslen i februar, og jeg forventede konkurrence i Luxembourg. :)
Så havde vi nogle aldeles dejlige dage i Schweiz hos familien Claude, - dem skulle jeg gerne være nabo til, mest fordi de er så søde, men bestemt også fordi de bor helt vildt smukt højt oppe i bjergene! Nej hvor vi hyggede os der!
Næste udstilling var i San Marino, - de var de absolut dyreste udstillinger, men til gengæld bestemt ikke de mest vel tilrettelagte. Men Ravi fik da 2 X CAC, Uma fik 4 X CAC og 2 X CACIB, Bonita fik 3 X CAC, Indira er jeg lidt i tvivl om hun fik 2 eller 4 X CAC, men uanset, så skal alle tre hunde have et CAC mere om et år, før de kan blive CH i San Marino. Så der skal vi ned igen med de samme hunde, hvis de skal være SMCH'er.
På turen fra San Marino mod Osijek i Kroatien gik bilen totalt i stå på motorvejen. Heldigvis fik Harald den trillet ind i nødsporet, men uanset, så er det alt andet end morsomt at stå der med lastvognstog susende forbi med sommetider mindre end en ½ m. mellem dem og os, - det var helt bogstaveligt rystende! Nå, men vi fik da hjælp og kom til Kia i Zagreb, hvor de efter et par dage fandt ud af, at et "bælte" var røget, så der var NO strøm tilbage! Det havde vi nu fundet ud af, vi kunne end ikke sætte katastrofeblink på eller åbne for bagklappen, så hundene kunne få luft - der var ca. 32 gr.
Nå, men forsikringsselskabet blev kontaktet, så sagen kunne sættes igang. Vi fik en lejebil af Kia, - desværre uden anhængertræk, da sådanne biler er sjældne på de kanter og vi fandt et hotel, hvor de accepterede hundene for natten. Dagen efter fandt vi en hytte på en campingplads, hvor vi kunne være med hundene, - det var langt mere behageligt for os alle! Men desværre var muligheden kun 2 nætter, så var hytten udlejet igen - og vi måtte igen finde overnatning, hvilket Tryg Europa hjalp os med, så de næste nætter var på hotel.
Vi tog med os hvad vi behøvede for at udstille i Osijek, - men problemet var, at vi enten skulle finde et sted at overnatte eller køre frem og tilbage derfra til Zagreb! Heldigvis hjalp Kroatiens kennel klub os med en lejlighed tæt på udstillingen, - en slidt lejlighed, men der var rent og vi kunne sagtens være der de to nætter, der var nødvendige.
Ravi fik 4 X CAC og et CACIB, Uma fik 4 X CAC og et CACIB, Bonita fik 4 X CAC og et CACIB og Indira fik 2 X CAC (hun var kun udstillet på to udstillinger, fordi hundene der skal være fyldt 2 år før de kan få HRCH tittel).
Efter nogle dage tilbage i Zagreb fandt Tryg en lejebil med anhængertræk, 300 km. fra hvor vi boede, som ville komme om nogle timer, - så vi kunne komme til den sidste udstilling i Bosnien-Herzegovina med campingvogn.
Her fik Ravi 4 X CAC og 2 X CACIB, Indira fik 3 X CAC og et CACIB (hun fik VG på første udstilling og stod BIR på næste!), Bonita fik 4 X CAC og et reserve CACIB, men da Uma var blevet INTCH, skulle det gerne veksles med et "rigtigt" CACIB. Uma fik 4 X CAC og et CACIB.
Af nye titler fik Ravi champion tittel i Kroatien og i Bosnien-Herzegovina, hvor han også fik titel af Summer Winner 23, samt adgang til CRUFT's 2024.
Uma og Bonita fik de samme titler i begge lande, Indira blev ikke HRCH, men ellers fik hun de samme titler også.
Med de problemer vi har haft med bilen, som stadig er på værkstedet i Zagreb, og campingvognen har også drillet, noget er hændeligt, noget uheld, - ja, så har vi endelig besluttet, at vi er for gamle, så det blev den sidste langtur med campingvogn for os. Skal vi udstille, bliver det i bil og på hotel, eller med fly og hotel. Men hvor har vi da haft mange herlige timer med campingvogn!!! Det er en skøn måde at bo på, når man har hunde med.
Vi håber snart vi får vores bil hjem igen, men Tryg Europa siger, der kan gå op til 17 arbejdsdage, og så er vi henne ved 23. oktober......
Og nej, - vi keder os ikke!! Hverken når vi er på tur eller hjemme, - men det skal nu blive godt med lidt hjemmetid nu!! :)

Snekvika's Bonita - velkommen her!

Så er hun her, dejlige Bonita! Tak for tilliden kennel Snekvika! Vi håber vi kan gøre os fortjent til den! Takket være kennel Yotisha m.fl. har jeg fået mange billeder af forgængerne bag Bonita, - begge hendes forældre er genetisk sorte, så det bliver spændende hvad hun kan byde ind med. Hun er født 18.08.2021.
Vi kan snart byde Snekvika's Bonita velkommen i vores flot af tibbedamer her i huset. Og vi glæder os! Som det ses af stamtavlen, så medbringer hun i den grad nyt blod til kennel Sommerlyst, selvom der da er enkelte, vi har set før også.
Jeg skal have fundet ud af hvordan de registrerer sort i Norge, for der er ganske mange sorte eller sort/hvide i stamtavlen. Måske er de bl/t? Det kan opdrætterne sikkert fortælle os. Håber også at få billeder af forgængerne!
Snekvika's BonitaSnekvika's Bonita
Boxerdalen's
Yazzo
(sort/hvid)
NordCH
Stjerne Labben's
Elvis
(zobel)
SECH Kangris Knuckle Duster CH Body Rocks Wet Wet Wet (Z)
Nalinas Pretty Girl
N+DKCH KS Gullet Mit Av
Elgber-get
CH Sagaland's Simba (G)
CH Lo-Fot-Tibben Karina (G)
Wildside's Xing
(hvid/sort)
Yotisha's Bullies (sort/parti) Yotisha's X-Moghway (Z)
Yotisha's Becca Moonligth (S/parti)
Wildside's Lille Nemi
(hvid/sort)
CH Mango's Kenzo (Tri)
Wildside's Qute Moozi (S)
Snekvika's
Little
Heartbreaker
(sort m/tegn)
Chamiilon's Good As Gold
(zobel)
NCH Black Jax's Suspicious
Surprise (Zobel)
INTCH Black Jax Forbidden Paradoxal (Z)
P'Zazz Scandal Beauti
NCH Tibraar Tinda Turquoise
(zobel)
Perlu-Lindar Mikki Snær
INTCH Toyway Ama-Ry-Lix
Snekvika's
A-Tjorven
(sort m/tegn)
NVCH Wildside's D-Kompis
(sort)
INTCH Mango's Kenzo (Tri)
Wildside's Qute Mooxi (S)
Tibbe Labben's Luna
(zobel)
Zorro (Parti)
Mango's Miss Jasmina (Z)

Sommerlyst's Nyima Carwa - Opdatering

Sommerlyst's Nyima Carwa 
Far: Sommerlyst's Vasudhar Shiwa
Mor: Sommerlyst's Qi Kipu Zimi
Født: 22.04.2022Sommerlyst's Nyima Carwa
Far: Sommerlyst's Vasudhar Shiwa
Mor: Sommerlyst's Qi Kipu Zimi
Født: 22.04.2022
Opdatering: Nyima ikke vist aggression her i huset, selvom hun har været her i flere uger. Har dog haft et par diskussioner med Ella. Hun er nu dejlig! Kan brumme lidt af hvalpene hvis alle 4 skal op i hovedet af hende samtidig, men flytter sig så.
Jeg forelskede mig i en norsk tæve, og da ejer/opdrætter forelskede sig i Nyima, ja, så bytter vi da bare tæver, med den klausul på, at vi også bytter hvalpe efter tæverne. Fin måde at få nyt blod! Så selvom jeg meget sjældent bytter (vil hellere købe/sælge i ren handel), så kan det flaske sig i særlige tilfælde.
Oprindelig melding:
Nyima (vi udtaler det Nima) er desværre kommet her, fordi hun ikke kunne finde ud af det med de to tæver, hun boede sammen med. Det er vi selvfølgelig meget kede af på ejernes vegne!
Det virkede som om hun var meget dominerende på en ikke så heldig måde, - men vi har en mistanke om, at hun i alle fald også er ganske usikker, for her underkaster hun sig alle vore voksne tæver, selv jævnaldrende Lhamu, og var bange for hvalpene. Det sidste er dog forståeligt nok, med det mylder af hvalpe, vi har i huset lige for øjeblikket - og hun er ikke vant til hvalpe overhovedet!
Nu vil vi i alle fald gerne lære Nyima at kende, - hun er jo født og opvokset i Århus og flyttede umiddelbart derefter til Middelfart, så vi har ikke kendt hende, selvom hun er en smuk Sommerlyst-pige!

Kommende og nuværende kuld

Shi-wa og Lha-khan parret 1.5.23
Scanning viste desværre, at Shiwa ikke var drægtig.Shi-wa og Lha-khan parret 1.5.23
Scanning viste desværre, at Shiwa ikke var drægtig.
Ella og Satchmos hvalpe, født 10.5.23.
Den lille pige overlevede desværre ikke p.gr.a. hjertefejl.Ella og Satchmos hvalpe, født 10.5.23.
Den lille pige overlevede desværre ikke p.gr.a. hjertefejl.

Disse hvalpe er solgt.

Uma og Iggys hvalpeUma og Iggys hvalpeLhamo og Ravis hvalpeLhamo og Ravis hvalpe

Velkommen til 5 nye Sommerlyster

Den flotte billed-stamtavle er lavet af Patricia Nelte.Den flotte billed-stamtavle er lavet af Patricia Nelte.

Også et smukt billede af Patricia Nelte.Også et smukt billede af Patricia Nelte.
I dag, 19.1.23, leverede Juno 6 flotte hvalpe, hvoraf den mindste han desværre ikke ville livet. Men de 5 ser superfine ud! Der er 4 tæver og 1 han, så det er et drømmekuld!! Den forhåbentlig stolte far er Keiko, aka NOCH DKCH NORDCH Wildside's Super U.P.
Hvalpene ligger i Aalborg hos Juno's ejer, Anette.
Alle er solgt, der er endda venteliste i tilfælde af afbestilling.

Det er 8 måneder siden vi sidst havde hvalpe, så dejligt med nogle små igen!

Update maj 23: Desværre viste det sig, at der var en grund til Kamala's lille søns manglende trivsel, selvom han jo ellers kom sig godt efterhånden. Indtil det gik helt galt! Det viste sig, at han havde et så stort mellemgulvsbrok, at leveren lå delvis i brysthulen, delvis i mavehulen, og altså var noget afklemt. Noget man normalt ser ved f.eks. katte, der er faldet ud fra stor højde, men som altså også kan være medfødt. Han blev kun 5 mdr. gammel.

Kamala havde termin 1.12., men fødte 30.11. 4 hvalpe, 1 tæve og 3 hanner. Desværre var den førstefødte lille og utrivelig, han døde desværre. Det betyder, at en bror overtager æren som nr. 500 Sommerlyst tibbe, - ligesom kuldet er det 6. O kuld med Sommerlyst-navnet. Mener dog, at jeg er sprunget over et bogstav (vist også p.gr.a. dødsfald). Så det er blevet til nogen igennem de cirka 40 DEJLIGE år med tibber.

Lexie havde termin den 26.11., men da hun ikke havde født den 2.12. blev hun forløst ved kejsersnit, - og det var også en mærkesag, for det var Anette's første helt selvstændige kejsersnit, og det klarede hun bare SÅ flot!!
Vi vidste godt, at der kun var en hvalp i Lexie, den kom også ud i live, så det var fantastisk dejligt, det var Lexies første og sidste kuld, eftersom hun er 7 år gammel. Der havde været 2 hvalpe, men den i det andet horn var næsten opløst. Dyrlæger og veterinærsygeplejersker på AniCura i Aalborg mente den lille skulle hedde Anette, men da det næppe findes som et tibetansk ord, så må vi se om vi kan finde noget, der ligner lidt? Men hendes kommende familie får nu lov til at være medbestemmende da.
Tror de fleste ved, at halvsidige masker ikke lige er det jeg ønsker mig mest, men da nu tøzen har en sådan og da hun er så speciel, ja, så må vi måske lære at leve med det? 😉 Hun bliver her - i sameje mellem Anette, Tony, Lionel og mig, - så jeg håber hun udvikler sig til at blive smuk, - i alt andet end tegningen i ansigtet, men hvem ved, måske kommer vi også til at holde af den? Det er jo IKKE en fejl i forhold til standarden, - kun mine øjne? 😉 Hun virker frisk og sund!
Lexie har fået den lille af Ka-ma-la's drenge ind til sig, så de begge har to nu. Håber den lille overlever, - men han er heller ikke just trivelig og får tilskud med sonde engang imellem. Update 12.12. Den bette mand klarer sig fint nu, det er snart længe siden han har fået sonde, - jeg hjælper ham engang imellem ved patten, men når han først får fat, så er der sug i knægten! ❤️

Amala fik som ventet ikke hvalpe. Havde da heller ikke set parring mellem hende og Shiwa, da han var her.

Nu er Solveig og Martin's Ingeborg i løbetid, - hun skulle ha' været parret med Ravi, - men da hendes patella er 1/1 og det så nu viste sig, at hun havde lidt mere bløde distichiasishår, end vi kan lide, så blev vi enig om, at Ingeborg bare skulle være den søde familiehund, som hun allerede er. Hverken patella eller distichiasis giver hende heldigvis problemer, - men der er ingen grund til at avle på det. Ærgerligt, - men sådan er det, - man må af og til tage beslutninger, som man slet ikke er glad for.
2 af Ka-ma-la og Iggy's hvalpe. En tæve, som er meget mørk zobel og en han, som ser ud til at være rød/zobel som sin bror.Partien, eller tricoloren, er en tæve efter Lexie og Ravi. Den anden er en han efter Ka-ma-la og Iggy, også han ser ud til at være rød/zobel.
Lexie er verdens sødeste adoptivmor. ❤️Partien, eller tricoloren, er en tæve efter Lexie og Ravi. Den anden er en han efter Ka-ma-la og Iggy, også han ser ud til at være rød/zobel.
Lexie er verdens sødeste adoptivmor. ❤️


Udstillinger i Danmark 2023.

Der er stadig stor mangel på oplysninger om dommere på udstillingerne til næste år, - men her er da i det mindste dato og sted, hvor henholdsvis DKK (Dansk Kennel Klub) og KSS (Klubben for Små Selskabshunde - aka Canis Minor) annoncerer deres udstillinger. Lidt andre oplysninger også, men det tænker jeg I kan finde ud af ved at se på skemaet
Jeg tager forbehold for fejl.

Shen har fået et drømmehjem

Shen har fået det bedste hjem nogen hund kan ønske sig! Og det ved vi, for familien hentede deres første Sommerlyst-hund medio 1980'erne, Shen er deres 6 hund herfra + at deres forældre også har haft 2 hunde herfra!
Shen søger snarest et nyt hjem, da hans nuværende hjem af flere ulykkelige grunde ikke kan beholde ham mere. Han er 5½ år gammel.
Shen er en ret usikker hund, så han har brug for en sikker ejer. Usikkerheden viser sig desværre ved, at han kan være ret udfarende overfor andre hanhunde, så på det værst tænkelige tidspunkt kom han op at slås med en anden hanhund - og mistede det ene øje.
Mener du, at du er den rette for Shen, så tag kontakt på tlf. 2076 7110 eller skriv via messenger eller e-mail. Prisen skal vi nok blive enige om, hvis du er den rigtige for ham.
Her lidt oplysninger om ham:
Sommerlyst's I-Co-Legs Shen, født 30.01.2017.
Far: MultiCH Sommerlyst's Cham-Pa.
Mor: CH. Sommerlyst's Onba Rnanpa- aka Pasha.
Her med to smukke øjne.Her med to smukke øjne.Og her med et mistet øje.Og her med et mistet øje.

Mulige parringer efterår eller vinter 2022/2023
Possible litters autumn or winter 2022/2023

Her er dem vi planlægger at parre her i huset i løbet af efteråret. Så kan vi jo håbe vi får noget ud af det, men det ved vi aldrig.
Hvis du er interesseret i en hvalp, så er du meget velkommen til at skrive en e-mail til os.
CH Sommerlyst's Uma A-sa-na
Far: Sommerlyst's E-Wan Atisha - aka Humle
Mor: Sommerlyst's W'Bhima
Uma kommer hjem 11.11.22, UDEN at det har passet damen at komme i løbetid. Desværre! Vi havde ellers håbet på hvalpe efter hende og Valentino (Tino).CH Sommerlyst's Uma A-sa-na
Far: Sommerlyst's E-Wan Atisha - aka Humle
Mor: Sommerlyst's W'Bhima
Uma kommer hjem 11.11.22, UDEN at det har passet damen at komme i løbetid. Desværre! Vi havde ellers håbet på hvalpe efter hende og Valentino (Tino).
Sommerlyst's Fo Ravi Ketu 
Far: Sommerlyst's Ta-ma-la Buddha
Mor: Sommerlyst's Karo-La KanyaSommerlyst's Fo Ravi Ketu
Far: Sommerlyst's Ta-ma-la Buddha
Mor: Sommerlyst's Karo-La Kanya
MultiCH Castafiore Electra
Far: MultiCH Sommerlyst's Rigpa Atisha
Mor: IECH GBCH Avigdor Elvira
Mated 26.9.22. Scanning viser MÅSKE 1 hvalp.MultiCH Castafiore Electra
Far: MultiCH Sommerlyst's Rigpa Atisha
Mor: IECH GBCH Avigdor Elvira
Mated 26.9.22. Scanning viser MÅSKE 1 hvalp.
MultiCH Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka Iggy
Far: MultiCH Sommerlyst's Ha-Ti-Wa Gon-Po
Mor: MultiCH DK Tara Av Elgberget
Mated 29.9.22. Scanning viser 4 hvalpe.MultiCH Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka Iggy
Far: MultiCH Sommerlyst's Ha-Ti-Wa Gon-Po
Mor: MultiCH DK Tara Av Elgberget
Mated 29.9.22. Scanning viser 4 hvalpe.
CH Sommerlyst's Cha-ri Ka-ma-la
Far: MultiCH Sommerlyst's Ma-rko
Mor: MultiCH Sommerlyst's Dewa Dag-CiCH Sommerlyst's Cha-ri Ka-ma-la
Far: MultiCH Sommerlyst's Ma-rko
Mor: MultiCH Sommerlyst's Dewa Dag-Ci

Langtur 2022

Juno opnåede det allerbedste resultat, - hun vandt gruppe 9.Juno opnåede det allerbedste resultat, - hun vandt gruppe 9.Tino var lige i hælene, han blev nemlig nr. 2 i gruppe 9 på en anden udstilling.Tino var lige i hælene, han blev nemlig nr. 2 i gruppe 9 på en anden udstilling.
Så er årets langtur ovre og vi er vel hjemme igen! Hvis jeg ikke husker forkert, så kørte vi Danmark - Tyskland - Østrig - Slovenien - Kroatien - Bosnien/Hercegovina - Montenegro - Albanien - Makedonien - Kosovo - Serbien - Ungarn - Slovakiet - Tjekiet - Tyskland - Danmark. Ca. 6.500 km. - i løbet af 18 dage - og tilmeldt ikke mindre end 15 udstillinger med 5 hunde. Dog ikke alle var tilmeldt alle udstillinger. De lande vi havde tilmeldt i var Bosnien/Hercegovina, Albanien, Makedonien og Rumænien. Vi nåede at gennemføre de første tre lande, men Rumænien måtte vi desværre undvære, da vi røg ind i både helbredsproblemer og bilproblemer, så vi ville hjem.
Tino (Afroditegården) og Juno (Sommerlyst) fik alle titlerne af Champions af Bosnien/Hercegovina, Albanien, Makedonien og Balkan. Lexie (Castafiore) fik titlerne Champion af Bosnien/Hercegovina, Makedonien og Balkan. Ka-ma-la (Sommerlyst) Champion af Albanien, Makedonien og Balkan og endelig Uma, som måtte nøjes med titlen som Champion af Albanien, - hun var nemlig kun tilmeldt der (det var Lexie til gengæld ikke) og en enkelt udstilling i Bosnien, hvor hun iøvrigt blev BIM og fik CACIB, hvilket hun også fik i Albanien. ALLE hundene fik CACIB'er, så det var en super god tur på den måde. Uma, Ka-ma-la, Juno og Tino ville jo nok ha' fået mere i Rumænien, men de måtte "nøjes" med hvad de fik. :)
Både i Bosnien og Albanien var det ulidelig varmt, værst i Albanien med op til 40 gr. i skyggen! Så godt vi havde køletæpper, blæsere og overdækning til hundene, så de havde det faktisk fint. Vi gispede næsten mere end dem. Heldigvis var der svømmepøl på campingpladsen, så den hoppede vi i flere gange om dagen.
Sommerlyst's K-kuld. Født 3.4.22, 3 piger. Alle er solgt.
Forældrene er Li-Ci og Anton. 😍Sommerlyst's K-kuld. Født 3.4.22, 3 piger. Alle er solgt.
Forældrene er Li-Ci og Anton. 😍
Sommerlyst's L-kuld. Født 9.4.22. 
Forældrene er Lhamo og Lobsa. 😍Sommerlyst's L-kuld. Født 9.4.22.
Forældrene er Lhamo og Lobsa. 😍

Så fin blev bilen med klistermærker!

Sommerlyst's J-kuld
November 2021
Forældre er Passo og Si-ta-taSommerlyst's J-kuld
November 2021
Forældre er Passo og Si-ta-ta
Vi venter hvalpe i samarbejde med kennel Dirty Lux - og disse to dejlige hunde, A-jo og Trille.
We are expecting puppies in collaboration with kennel Dirty Lux - and these two lovely dogs, A-jo and Trille.Vi venter hvalpe i samarbejde med kennel Dirty Lux - og disse to dejlige hunde, A-jo og Trille.
We are expecting puppies in collaboration with kennel Dirty Lux - and these two lovely dogs, A-jo and Trille.
Sommerlyst's H-kuld, 
Sensommer/efterår 2021
Forældre er Popo og JunoSommerlyst's H-kuld,
Sensommer/efterår 2021
Forældre er Popo og Juno
Sommerlyst's I-kuld
Efterår 2021
Forældre Na-khi og RansiSommerlyst's I-kuld
Efterår 2021
Forældre Na-khi og Ransi
Sommerlyst's F-kuld fra sommer 2021
4 drenge, 2 zobel og 2 partier.
Forældre er Buddha og Kanya.
Født og vokset op i Slagelse hos Pia.Sommerlyst's F-kuld fra sommer 2021
4 drenge, 2 zobel og 2 partier.
Forældre er Buddha og Kanya.
Født og vokset op i Slagelse hos Pia.
Sommerlyst's G-kuld, sommer 2021
1 han, silver/zobel
Forældre er Chewie og AmalaSommerlyst's G-kuld, sommer 2021
1 han, silver/zobel
Forældre er Chewie og Amala

Med ønsket om en dejlig påske er her lidt nyheder.

Så er alle hvalpene rejst hjemmefra, bortset fra Ka-ma-la, som jo bliver her. Selv Gaya er rejst til Paris, de andre er blevet i Danmark. COVID-19 har jo unægteligt lagt sin mærkbare "hånd" på verden, Danmark også! Vi klager dog ikke, har hinanden, skøn familie, dejlige hunde, flinke naboer, gode venner, bekvemt hus, have og hvad vi har brug for, - så også det sidste år er gået særdeles hurtigt!!
Vi har udstationeret flere tæver, men selvfølgelig samarbejder vi med deres adoptiv-familier, så det er ikke altid let at sige hvornår disse tæver (eller hanner) skal indgå i avl, det vil tiden vise. Det sker også jeg hjælper hvalpekøbere med evt. hvalpe de måtte ønske. Så det ser ud som om vi har flere hvalpe end vi faktisk har.
Men vi håber da snart vi får tæver i løbetid igen, for der er stadig venteliste her.
Lille ZoeyLille ZoeyZoey i sneenZoey i sneen

Vores super charmerende D-kuld.

Sommerlyst's D-kuld, født 30.12.20.
Mor er Sommerlyst's Si-ta-ta Pa-tra. Far er BGCH BALKCH BGGRCH Kri Kris Ying.
Desværre er to af drengene døve, de bor sammen og er højt elsket af deres familie. Alle tre partier er eller bliver kastreret og ikke brugt i avl eller udstilling.

Sommerlyst's C-kuld, født 23.12.20.
Shi-wa, Ka-ma-la, Cham-pa, A-nan og Chen-po.

KSCH MECH RSCH BALKCH MKCH YUCH
Sommerlyst's Dewa Dag-CiKSCH MECH RSCH BALKCH MKCH YUCH
Sommerlyst's Dewa Dag-Ci
MECH MKCH RSCH BALKCH KSCH YUCH
Sommerlyst's Ma-rkoMECH MKCH RSCH BALKCH KSCH YUCH
Sommerlyst's Ma-rko
Disse to skønne hunde har præsteret hele 5 flotte hvalpe, 3 drenge og 2 piger, - og den ene af pigerne kommer til at bo her, hendes navn bliver Kamala (dog ikke Harris). Det er den mørkeste af pigerne, nr. 2 fra venstre. Ellers er alle solgt. De er født 23.12.20.

CH Kri Kris Dia og MultiCH Sommerlyst's Ma-rko har præsteret disse skønne små. Sjovt at alle blev black/tan, da Ma-rko jo er zobel. Men jeg ønskede mig en black/tan pige, og det fik jeg!

Dia og Ma-rko's hvalpe. De stortrives og vi nyder dem. 
Alle har i fremtiden hjem.Dia og Ma-rko's hvalpe. De stortrives og vi nyder dem.
Alle har i fremtiden hjem.
Dette er Sommerlyst's Bodh Gaya, - eller Gaya, som hun vil blive kaldt.Dette er Sommerlyst's Bodh Gaya, - eller Gaya, som hun vil blive kaldt.

Så sker der endelig noget i det lille hjem! Og som ventet, så kommer alle i løbetid næsten samtidig! Disse to er parret.

Niilo, Umas ægtemand.Niilo, Umas ægtemand.ENDELIG sker der noget her i huset! Vi har ventet på løbetider hele sommeren, men det har bare ikke passet de damer at tilfredsstille vore forhåbninger!
Men NU har de endelig vist deres velvilje, så vi krydser fingre for, at vi får dejlige små hundebabyer omkring nytår!

At vi har valgt at parre Si-ta-ta med 2 hanner skyldes, at Ying ikke helt har leveret "varen" på det sidste, så derfor lavede vi en hurtig aftale med den måske mere fertile Lobsa. Så vi krydser fingre for at der er et par hvalpe efter hver af fædrene?? Det ville være fantastisk, hvis der var det!

Oprindeligt var det ikke meningen jeg ville bruge Umas løbetid, da jeg regnede med den kom i juli/august, men da den så først kom i november, hvor hun ER fyldt 2 år, ja så lavede vi en date med Niilo, - som er kuldbror til Ma-rko, der nok er lidt mere kendt?
Det er begges første kuld - hvis altså der bliver noget da! Men vi håber!
Og der blev noget, - men kun en enkelt tæve da. Til gengæld er hun også meget dejlig!

Lobsa, den ene af Si-ta-ta's ægtemænd.
Desværre blev der ikke hvalpe efter ham nuLobsa, den ene af Si-ta-ta's ægtemænd.
Desværre blev der ikke hvalpe efter ham nu
Ying, den anden af Si-ta-ta's ægtemænd.
Og det VAR Ying, der alene var faderen.Ying, den anden af Si-ta-ta's ægtemænd.
Og det VAR Ying, der alene var faderen.
Si-ta-ta har fået 4 fine hvalpe, 3 parti drenge og en black/tan pige.Si-ta-ta har fået 4 fine hvalpe, 3 parti drenge og en black/tan pige.Uma er parret med Niilo. Hun har terming omkrind den 11.01.21, hvis hun er drægtig - hvad jeg desværre ikke tror.Uma er parret med Niilo. Hun har terming omkrind den 11.01.21, hvis hun er drægtig - hvad jeg desværre ikke tror.

Velkommen til Shiwa

Jeg har jo i flere år været alvorligt forelsket i Wildside's Super U.p - aka Keiko. Han er NOCH SECH DKCH NORDCH og bare lækker på alle måder. Men ham får jeg jo ikke, så jeg måtte have en aflægger af ham i stedet for. Valget faldt på Tibbetunet's Ylvis, - ville helst have en tæve, men da der ikke var nogen til mig, så blev det bamsedrengen, som vi kalder Shiwa. Han er en fræk, sjov, glad og dejlig lille bassemand!
Shiwa er sort/hvid particolour, hans far er jo parti og hans mor er sort/hvid parti.
Hans mor er søde Tibbetunet's Trine, som er efter Yotisha's Bullies og Wildside's Unikke Jolin.

Shiwa er flyttet til Hirtshals, hvor han stortrives, - og det gør hans familie også! Vi har jo besluttet kun at have én hanhund, og Iggy skal ikke nogen steder (højst besøge England da!).
Shiwa er født 03.04.2020.
Tibbetunet's Trine og Wildside's Super U.pTibbetunet's Trine og Wildside's Super U.pWildside's Super U.p - aka KeikoWildside's Super U.p - aka Keiko
Tibbetunet's Ylvis - aka ShiwaTibbetunet's Ylvis - aka ShiwaShiwaShiwa

Forhåbentlig snart tæver i løbetid

Desværre var Kanya ude af løbetid, da hun kom her.

BGCH BGGRCH BALKCH Kri Kris Ying.BGCH BGGRCH BALKCH Kri Kris Ying.Sommerlyst's Karo-La Kanya 
Hun fik 4 skønne sønner med Buddha.Sommerlyst's Karo-La Kanya
Hun fik 4 skønne sønner med Buddha.

Besøg på Crufts m.m.

Vi var heldige, at vi nåede at få en tur med til England før det gik helt galt med coronavirus! Nu en uge efter vi kom hjem, ser det stadig ikke ud til, at vi er smittede, og det håber vi selvfølgelig heller ikke vi er!
Men meget er jo aflyst efter regeringens anmodning nogle dage efter vi kom hjem, - familiesammenkomster, hvalpebesøg, fødselsdage m.m. Man må håbe det hjælper, så hospitalerne ikke bliver overfyldte!
Turen var dejlig, selvom den startede med næsten 7 timers ventetid i kø for at komme under Elben ved Hamborg! Forstår ikke tyskerne ikke får det afhjulpet, - det har været et problem i 40-50 år!
Vi skulle selvfølgelig besøge Crufts, selvom vi ikke selv udstiller derovre. 177 tibber var tilmeldt, så der er jo noget at se på i alle fald! Dog var det ikke det primære på denne tur, - jeg plejer at ligge med rumpen i vejret og fotografere hunde, nu ville jeg være social, kender mange opdrættere, som det er hyggeligt at snakke med!
Vi besøgte også gamle venner, både hundevenner og Haralds gamle venner fra hans tid i Storbrittanien. Og så var vi i teatret og se "Figaros bryllup", en af Mozarts mest festlige operaer. Sammen med Tony og Lionel.
Vores nye bil klarede turen til UG, - den var faktisk en fornøjelse at køre i, - også min ryg kunne lide den, selvom den er lidt mere besværlig at lægge sædet ned på end VW'en, fordi vi havde fået elektrisk sæde der.
Vel hjemme igen - Bo havde som sædvanligt passet hundene her til UG med kryds og slanger, - Gitte & fam. passede Ki Ki og hendes 3 hvalpe, - det var svært at få dem udleveret igen, for nøøøjjj hvor var de blevet søde, hvalpene!!
Tony og Lionel havde bestilt det herligste forårsvejr til os, og det nød vi!!Tony og Lionel havde bestilt det herligste forårsvejr til os, og det nød vi!!Måtte også igang med kameraet, når nu jeg lige var der. 
Hende her måtte godt bo på min sofa!Måtte også igang med kameraet, når nu jeg lige var der.
Hende her måtte godt bo på min sofa!
Festlig overraskelse, - søde kollegaer havde sørget for fødselsdagskage i anledning af, at jeg bliver 75 år i april.Festlig overraskelse, - søde kollegaer havde sørget for fødselsdagskage i anledning af, at jeg bliver 75 år i april.Det gjorde ikke ondt, at nogle af mine hunde, importer eller "hjemmestrikkede", lå bag mange af de vinderplacerede hunde! Men vi havde ikke selv hunde med.Det gjorde ikke ondt, at nogle af mine hunde, importer eller "hjemmestrikkede", lå bag mange af de vinderplacerede hunde! Men vi havde ikke selv hunde med.

Januarhvalpe 2020

Mor Zoya med sine småMor Zoya med sine småFar AntonFar Anton
Årets første kuld hvalpe er født 23. januar af Mic Mac Buus's Zoya, DK01988/2016, far til Zoya er INTCH Mic Mac Reggae-Six-To-Ten, mor er multiCH Sommerlyst's Hi-Ra Mani.
Faderen til de små er Sommerlyst's Zi-Mi's Dan-Po - aka Anton, og hans far er CH Sommerlyst's Sang-Po, mor multiCH Sommerlyst's Zi-mi Piu.
Der kom 4 fine hvalpe, 1 han og 3 piger, 3 af hvalpene er black/tan, en tæve er zobel.
DESVÆRRE er kun en tilbage. Hun skal bo i Vejle.

Udstillinger i Danmark 2020
Desværre blev alle udstillinger fra marts og resten af året aflyst p.gr.a. COVID-19.

Der er kommet info om de sidste udstillinger i KSS. Se på deres hjemmeside.Der er kommet info om de sidste udstillinger i KSS. Se på deres hjemmeside.
2020 er begyndt, - jeg har lige lavet en hastig liste over de udstillinger, jeg kan finde på DKK's, kredesenes og KSS's hjemmesider.
Jeg garanterer ikke for rigtigheden, selvom jeg har gjort mig umage, - men det er let at skrive fejl, klubberne kan have ændret i programmet eller andet, så tjek selv op på informationerne!

Jeg kan se at Catrin Westin skal være dommer i Herning i november, - og som bekendt bliver jeg altid så glad, når en opdrætter af racen bliver inviteret som dommer, - vi har desperat brug for racespecialister, hvis vi skal beholde typen i vore hunde! Racespecialister er selvfølgelig ikke altid enige med mig - eller omvendt - men vi har som regel en holdning, som kan være værdifuld, så jeg håber der er mange, som vil vise deres hunde for denne racespecialist!

2019 er snart omme. Her nogle højdepunkter.

Billeder fra langturen.

Hundene var selvfølgelig med os overalt.Hundene var selvfølgelig med os overalt.Så er vi på vej hjem. Her fra turen fra Zagreb til München.
Vi bliver aldrig træt af storslåede fjelde! Men godt at have en nordmand som chauffør mange steder da! :)Så er vi på vej hjem. Her fra turen fra Zagreb til München.
Vi bliver aldrig træt af storslåede fjelde! Men godt at have en nordmand som chauffør mange steder da! :)
På turen fra Bar til Peja (via Albanien) kom vi til et sted, hvor de havde brækket vejen totalt op, så bil og campingvogn skulle bakke 500 meter tilbage på et meget smalt spor! Man kommer ud for lidt af hvert på en sådan tur!På turen fra Bar til Peja (via Albanien) kom vi til et sted, hvor de havde brækket vejen totalt op, så bil og campingvogn skulle bakke 500 meter tilbage på et meget smalt spor! Man kommer ud for lidt af hvert på en sådan tur!Og så møder man nogle fantastiske mennesker. Damen her viste sig at være dansk politi"mand" (skulle undervise lokale politistyrker), så hun måtte da hilse på danskere i vildmarken. :)Og så møder man nogle fantastiske mennesker. Damen her viste sig at være dansk politi"mand" (skulle undervise lokale politistyrker), så hun måtte da hilse på danskere i vildmarken. :)
En af de flotteste campingpladser vi har besøgt. Og her kunne hundene løbe frit, da alt var super indhegnet. Sombor, Serbien.En af de flotteste campingpladser vi har besøgt. Og her kunne hundene løbe frit, da alt var super indhegnet. Sombor, Serbien.På turen fra Zarajevo til Bar.
Og ja, vi skulle over den bro.... :)På turen fra Zarajevo til Bar.
Og ja, vi skulle over den bro.... :)
Nu er 2019 snart overstået, - og det er da vist en yderst forsømt side, jeg har her, for ikke et ord er skrevet! Det er nok faren ved Facebook, der kommer nyhederne jo i lind strøm, hvilket selvfølgelig er helt fint, - men også gamle og glemte nyheder kort tid efter.... Så NOGET er måske vigtigt nok til at komme på hjemmesiderne, hvor de er til at finde i længere tid.....

Igen i 2019 har vi lagt navn til flere kuld end vi ellers plejer at gøre, - og igen i år er flere af dem jo ikke så meget "vores", når de er født og opvokset hos tævernes daglige ejer. Men derfor følger vi dem selvfølgelig alligevel, når de bærer Sommerlystnavnet!

I går gik vores udstillings-langtur til Serbien endnu engang, men ellers var det nye Balkan lande fra det gamle Jugoslavien, Macedonien, Montenegro og Kosovo, hvorfra vi kom hjem med følgende titler på de medbragte hunde: MECH MKCH RSCH BALKCH KSCH YUCH. For første gang havde vi dog ikke nogen af husets egne hunde med, de var enten for unge eller havde titler i rigelige mængder, så vi havde 5 hunde med fra andre ejere, bl.a. 2 fra kennel Kri Kris og 3 fra andre samarbejdspartnere. Det gør vi dog ikke igen, - det bliver lidt for dyrt for os. Men vi fik selvfølgelig en dejlig tur ud af det alligevel, - det er altid spændende at besøge nye lande, man lærer så meget om dem, når man som vi rejser rundt på egen hånd og kommer mere i øjenhøjde med befolkningerne, hvilket man ikke gør i turistområderne i samme grad. Og så var vi igennem fantastiske naturområder, mange med så smuk en storhed, at man mister pusten!
Turen startede ellers med problemer i Tyskland, som vi så ofte før har prøvet, - denne gang kørte en bil op i bagenden på campingvognen, så vi måtte på værksted og have den repareret, så den var lovlig at køre med, - og ellers sat sammen med flere ruller gaffa-tape! Tror vi blev godt kendte af den grund! :)

Ellers har Harald været i Norge flere gange alene i sommerens løb samt i Storbritannien med Kristine - og jeg har været en tur i Finland for at overvære en større udstilling deroppe - med 100 tibber tilmeldt en udstilling. Det blev et stolt besøg for mig, for der var 4 Iggy-børn tilmeldt, en hvalp og 3 junior-drenge, som blev 1., 2. og 3. vinder i en stor juniorklasse. 1. vinderen endte op med også at blive BIR, så det var lidt af en oplevelse at se en black/tan placeret helt i top! Der var også en bl/t tæve med, 2 parti-tibber og et par rød/zoble, men ellers var de blonde eller lys zoble alle sammen, - og selvom det er utrolig smukke dyr, så bliver det nu trist at opleve, at en så farverig race som vores bliver så ensfarvet!

Hvalpe år 2018

Vi har aldrig haft så mange kuld, som vi har haft i 2018. Må dog skynde mig at sige, at ca. halvdelen af kuldene er født og vokset op hos delejerne, som har tæverne, så vi er ikke spor trætte af hvalpe. Hvalpene ude bærer selvfølgelig vores navn, men det er fortrinsvis tæve-ejerne, der ejer hvalpene, så vi bliver ikke rige af det, men har mulighed for at plukke en hvalp ud og bruge den videre, - så på den måde skummer vi fløden af vores opdræt, - og tæveejerne er også glade, da de har let ved at sælge hvalpene (ofte har jeg solgt for dem)..
At vi har lagt navn til så mange kuld skyldes, at det fortrinsvis er tævernes daglige ejere, som bestemmer hvornår tæven skal have hvalpe, - så det har klumpet sig lidt i 2018, hvor mødrene har været mellem 2 og 5 år gamle. 2 - 3 år er for mig mest ønskelig.
Regner ikke med så mange kuld i 2019, - men vi har stadig ud stationerede tæver, hvor ejerne kan være medbestemmene om tidspunkt.
Hvor er det dejligt med et godt samarbejde!!! TAK til alle Jer, vi samarbejder med!!


Kennel Sommerlyst - snart med 2 ejere

Kennel Sommerlyst - soon with 2 owners

Vi glæder os til samarbejdet omkring Sommerlyst's tibetanske spaniel.

We are looking forward to the cooperation around Sommerlyst's Tibetan Spaniel.

Det er med glæde vi hermed annoncerer, at Anette Nordmark og Ragnhild Primdal har besluttet at arbejde sammen om kennel Sommerlyst i fremtiden, når Anette er færdig som dyrlæge og har etableret sig sådan nogenlunde, samt når Ragnhild har lyst til at drosle lidt ned p.gr.a. alder.
Vi har kendt hinanden i vel snart 18 år, så det er med stolthed og glæde vi tager dette skridt ind i fremtiden.

...............----------ooooooooo000oooooooooo----------..............

We are pleased to announce that Anette Nordmark and Ragnhild Primdal have decided to work together with Sommerlyst in the future, when Anette has finished as a veterinarian and has established herself a bit - and when Ragnhild wants to slow down a little because of age.
We have known each other for almost 18 years, so it is with pride and joy that we take this step into the future.


Anette med Zaza i sommertøj - 
for 11 - 12 år sidenAnette med Zaza i sommertøj -
for 11 - 12 år siden
Anette med Zil-Can 
for ca. 16 år sidenAnette med Zil-Can
for ca. 16 år siden

Forårstur 2018

I år var vi på en tidlig "sommertur", da vi håber at kunne tage en familietur senere på året. Turen gik til 3 Internationale udstillinger i 3 forskellige byer i Serbien og til 2 Internationale og 1 national udstilling i Rumænien. Vi var der med de eneste tibber, - i Serbien var vi sammen med en dommer, som dømte hele gruppe 9, men han havde aldrig set en tibbe før, så han spurgte om jeg godt ville undervise ham lidt i rigtig og forkert. Han blev totalt forelsket i Dia og var parat til at tage hende med hjem. Hun fik endda en pokal af ham, - hvilket var fint, for vi havde en pokal magen til, og så kunne Stig og Erik få hver en pokal og endda 2 rosetter hver til deres nye værelser!! DET var et hit!!
Camilla kom før vi drog afsted for at hjælpe med hunde vask af de 5 her, som skulle vaskes så sent før afrejse som muligt. Tak søde! Og tak til alle, som har bidraget til en skøn tur, - også hunde venner i andre lande.
Sjældent har vi hygget os SÅ meget på en tur, - alt virkede som det skulle, både bil, campingvogn og andet! HERLIGT!!

ROCH RSCH Sommerlyst's Gyad Bumo - aka GyaROCH RSCH Sommerlyst's Gyad Bumo - aka Gya
Sommerlyst's Gyad Bumo - aka Gya - var med i mellemklasse, og tænk, den unge dame oplevede at stå BIR! Så hun fik også CACIB.
Det er første gang vi har haft hele 6 hunde med på udstilling, men vi var enige om, at de nok havde været de nemmeste hunde vi nogensinde har rejst med! Tænk, hele 6 hunde og bare hygge! Det kan vist kun tibberne med deres elskelige og tålmodige væsen!
Gya er vores egen, - hun kom hjem med følgende titler:
ROCH RSCH

SRJCH ROJCH Kri Kris DiaSRJCH ROJCH Kri Kris Dia
Kri Kris Dia kom lige med i farten også, - som junior. Dia er ligeledes datter af Iggy, så vi havde 3 af hans døtre med - men fra 3 helt forskellige kuld!
Dia er måske ikke så stor i størrelsen, men hold da op hvor er hun skøn på alle måder! Super sød og blændende smuk! Hun kunne nemt komme til at pynte på min sofa!! Tak fordi vi måtte låne hende!
Dia kan allerede nu pynte sig med følgende titler:
SRJCH ROJCH

UACH RSCH SRGRCH Avigdor Zenobia - aka HazelUACH RSCH SRGRCH Avigdor Zenobia - aka Hazel
Avigdor Zenobia - aka Hazel - en anden Iggy datter, som var med på tur. I Serbien gik det fint for hende, men hun VAR i sommertøj, så hun fik ikke andet end excellent i Rumænien, ingen certer eller CACIB'er der, men CACIB i Serbien fik hun da!
Hazel er en dejlig tæve, som vi elsker højt! Hun har fantastiske bevægelser og er i det hele taget godt bygget! Og så er hun en super sød hund!
Hazel kan nu pynte sig med følgende titler:
UACH RSCH SRGRCH

SRC ROCH ROGHRCH Castafiore Electra - aka LexieSRC ROCH ROGHRCH Castafiore Electra - aka Lexie
Castafiore Electra - aka Lexie - var lånehund fra Tony og Lionel i UK. Og så er hun datter af Iggy, - og ligner ham helt fantastisk meget! Ligeså sød og nem som han, men også i udseende ligner de hinanden, - kun er hun tricolor, ikke som han particolor.
Det har været en ren fornøjelse at lære Lexie at kende, - og så er hun selvfølgelig veltrænet!
Med sig hjem fik hun titlerne:
SRC ROCH ROGHRCH - ikke så dårligt! Faktisk rigtig flot! Hun fik også 3 CACIB'er med sig, stod BIR og BIM flere gange! Hun ER dejlig!!

Lexie gør det fantastisk godt i Storbritannien og Irland, så hun har fået flere CH-titler allerede.

GBCH(U) IECH EUW17 UACH SECH DKCH RSCH ROCH INTCH ALPSG(AT)17 ROGRCH
Sommerlyst's Rigpa AtishaGBCH(U) IECH EUW17 UACH SECH DKCH RSCH ROCH INTCH ALPSG(AT)17 ROGRCH
Sommerlyst's Rigpa Atisha

Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka Iggy - var også med på tur og hentede sig igen flere titler, ligesom han blev BIR eller BIM på alle udstillinger. Han kan nu prale af følgende titler:
GBCH(U) IECH EUW17 UACH SECH DKCH RSCH ROCH INTCH ALPSG(AT)17 ROGRCH
Faktisk blev han også både Tysk Clubvinder 2017 og Serbisk Grand Champion, men med en pris på 50€ for et diplom, så kunne han godt undvære de tittler, syntes jeg.
Iggy kender vi jo godt, - jeg behøver næppe fortælle, at vi elsker og forguder ham! Han er smuk både udvendig og indvendig!

DKCH ROCH SRCH ROGRCH KBHV17
Sommerlyst's W' Nag-po Mi-rjeDKCH ROCH SRCH ROGRCH KBHV17
Sommerlyst's W' Nag-po Mi-rje

Sommerlyst's W' Nag-po Mi-rje - aka Jumbo, var med os på tur forår 2018, hvor vi besøgte 3 udstillinger i 3 byer i Serbien, og hvor han fik 2X reserveCACIB, som han får fuld glæde af, fordi Iggy, som tog CACIB'erne ER INTCH.
Også i Rumænien fik han hvad han kunne tilkomme, så nu kan han pynte sig med følgende titler:
DKCH ROCH SRCH ROGRCH KBHV17. Ikke så dårligt da!
Men først og fremmest lærte vi ham at kende som noget af det sødeste og nemmeste at være sammen med! Ham kunne man kun elske!
Tak for lån af ham til ejeren!

Herhjemme har vi kun haft 2 kuld hvalpe i år (2017), nemlig fra Sommerlyst's X-tra Ki-ra-na og CH Kri Kris Ying, de blev født helt tilbage i januar, samt CH Teamofcati's Ni-Ma og MultiCH Sommerlyst's Tseepo Lobsang, som blev født i april. Begge hvalpe efter Ki-Ra og Ying bor hos dejlige hundepassere på Fyn, Ni-Ma og Lobsa's hvalpe er mere spredt, 1 på Fyn, 1 på Sjælland og 1 i Estland.
Vi er som bekendt ikke specielt aktive på udstillingsfronten i DK mere, men vi har da deltaget nogle få gange. Også med Iggy i Sverige, hvor han blev BIR og SECH - med CACIB, Tony viste ham i ringen - og sørgede for en lækker pels før, - vi havde nogle helt vidunderlige dage sammen hos Helen!!
Harald har dog rejst en del, da vi først var i GB sammen på Cruft, hvor vi fejrede Tony's runde fødselsdag, og bagefter var Harald selv derovre til hans elskede kusines bisættelse. Det var mere en fest for livet end sørgedag for afdøde, - helt som hun havde ønsket det! Derudover har vi også været sammen i Norge, og Harald har været deroppe alene for at hjælpe Thomas med at flytte fra Bergen og hjem til Tønsberg, da han nu var færdig som arkitekt fra skolen i Bergen. Han - og familien - er ved at bygge hus i Tønsberg, - jeg behøver vel ikke sige, at det er arkitekttegnet? :)
Der er sket mange andre ting også, det her er bare nogle af "overskrifterne"!

Sommerens andre nyheder.

Tillykke Tony <3Tillykke Tony <3Iggy og Kaila var med os hjem efter CruftIggy og Kaila var med os hjem efter Cruft

Sommertur 2017.

BGCH DKCH BALKCH RSCH BGCH INTCH UACH EUV17 Alpensieger 2017 Skar-Mo 2017
Sommerlyst's Ransi DusesBGCH DKCH BALKCH RSCH BGCH INTCH UACH EUV17 Alpensieger 2017 Skar-Mo 2017
Sommerlyst's Ransi Duses
GBCH EICH SECH UACH INTCH EUV17 Alpensieger 2017 BDSG17
Sommerlyst's Rigpa AtishaGBCH EICH SECH UACH INTCH EUV17 Alpensieger 2017 BDSG17
Sommerlyst's Rigpa Atisha
RSCH DKCH UACH Teamofcati's Ni-MaRSCH DKCH UACH Teamofcati's Ni-MaUACH Avigdor Zenobia - aka "Hazel"UACH Avigdor Zenobia - aka "Hazel"
I år blev vores STORE tur en tur til bl.a. Europavinderudstillingen i Kiev, Ukraine, da også jeg gerne ville hilse på min favorit kunstmaler, Christi Teliman, som kommer fra Ukraine. Det blev da også bare kanon hyggeligt!
Men vi startede med 50 års jubilæums udstilling i KTR, Tyskland, som var noget at et arrangement! Ikke bare udstilling med masser af præmier, men også en fantastisk middag for alle deltagere. Her fejrede bestyrelsen ikke bare sig selv, men alle, som havde andel i, at klubben havde nået den alder!
Ransi fik tittel som "Skar-Mo" (Winner Tibet Dog Europe (KTR) - CAC female, blev BIR og BIS-4. Iggy måtte nøjes med 2. pladsen, men med CAC (cert).
Derfra videre til Innsbruck i Østrig, - et sted vi elsker højt! Iggy lagde best ud med BIR 1. dag - med CACIB og CAC, så han var nu INTCH. 2. dag måtte han finde sig i at blive slået af sin søster, Ransi, som stod BIR, men begge fik titlen Alpensieger 2017 - og begge blev INTCH her.
Så gik det mod Kiev, hvor første udstilling var torsdag. Da blev Iggy BIR og Nima BIM, begge med cert og CACIB. Dagen efter var det national udstilling, hvor Hazel blev BIR - og både Hazel, Nima og Iggy var nu UACH. Det blev Ransi så søndag, hvor både hun og Iggy fik CACIB og Europavinder tittel 2017, - Iggy BIR. Vi var så heldige, at Lionel kom lørdag og tog hundene i bad (DET kan han!!) og handlede både Iggy og Hazel søndag, så jeg kunne koncentrere mig om Ransi.
Alle 3 steder var det helt fantastisk hyggeligt omkring ringen, - ingen klikkedannelse her!! Og hvor er det dejligt!
Vi skulle have afsluttet med udstillinger i Chisinau, Moldova, - men vi kunne ikke finde nogen på den adresse, som de havde opgivet. Det kunne taxi'en heller ikke, - så vi prøvede med det taxi-selskab, som kennelklubben havde anbefalet, men det hjalp heller ikke! Adressen var ikke så svær, - men der var intet tegn på nogen udstilling! Så efter at have mistet halvdelen af udstillingerne uden at finde noget vente vi snuden hjemad.

På vej nedad - omtrent udenfor Dortmund - brændte motoren sammen på vores bil. Det var virkelig en katastrofe! SOS International sørgede dog for, at vi blev samlet op på motorvejen, hvor vi havde stået i 3 stive klokketimer, medens det regnede i stænger - og med tonstunge lastbiler drønende forbi på måske en ½ meters afstand!! Men vi overlevede og både bil og campingvogn blev bragt på værksted, hvor vi lejede en transporter med anhængertræk, så vi kunne komme frem til udstillings stedet, hvor det jo startede næste morgen. Herfra var vi i jævnlig kontakt med SOS, men de kunne ikke skaffe os en lejebil med træk, så det endte med, at vi mandag formiddag fik en bil magen til vores egen, og en aftale om, at vores bil OG campingvognen blev bragt hjem til vores mekaniker. Så vi måtte lige pludselig klemme os sammen med al vores udstyr i en "lille" bil! Den blev ret uoverskuelig efterhånden! Men som sagt fik vi masser af dejlige oplevelser, både i Tyskland, Østrig og Ukraine, - udover landene vi kørte igennem også da!
Så selv med en meget sur start OG slut, så havde vi en god tur!
Men hvor er det godt at være hjemme igen!!!

IECH GBCH Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka Iggy

IECH GBCH Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka IggyIECH GBCH Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka Iggy
Vi har fået lov til at beholde MultiCH Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka Iggy. Vi vil selvfølgelig udstille ham og bruge ham til avl til udvalgte tæver.

Iggy var i 2015 den mest vindende tibetanske spaniel i Storbritanien, han har i det hele taget utallige sejre i baggagen, - selvfølgelig takket være kennel Avigdor, som stadig er medejer af ham.

Iggy er født 06.06.2013, søn af multiCH Sommerlyst's Ha-Ti-Wa Gon-Po og multiCH DK Tara Av Elgberget. Han er kuldbror til vores egen Ransi, så du kan finde stamtavlen der.

Tilføjet 14.11.16:
Vi fortsætter det aktive liv vi har! Hvor er det dejligt, at vi kan gøre det!

H-kuldet er født, de ligger i Sabro hos Lhamo's ejer, Gitte Toft, - men de er Sommerlyster.
Heldet følger de tossede siger man, - og at få 5 flotte tæver er så sandelig held, når man har ventelister efter dem! Alle rød/zoble som mor Lhamo. De er født 22.10.16, så de er leveringsklare til jul. Tror alle er solgt, - med mindre nogen springer fra da.

Lige nu har vi besøg af både Sang-Po og Zoya, de havde en datingaftale her i huset. :) Så om alt gør vel kommer der flere Sommerlyster i fremtiden, vel i midten af januar 2017. Disse hvalpe formodes dog født hos Lisbeth Buus i Lemvig.
Vi har også andre feriegæster, nemlig Tan-Tan, Nag-Po (fra Odense), Yoi, Gina og Ronja (fra Beder). Ronja er enebarn, så hun manglede sådan en og lege med på nogenlunde sin egen alder - og en sådan en har vi jo! Faktisk 2, men Mani's lille søn er jo et lille fnug ved disen af de to bastante piger.... :)

Aktivt sensommer

Beklager, jeg er ikke så god til at opdaterer hjemmesiden! Men sommeren har været ret travl, dog ikke med udstilling, for det har ligget lidt på "vent".

Men vi har været i Norge nogle gange, da der har været flere familiefester deroppe, barnedåb, guldbryllup og 90 års fødselsdag, som dog mere blev til en mindehøjtidelighed for den 90-åriges ægtefælle, da han døde samme morgen, som festen skulle stå. Men den nybagte enke valgte at se os alle uanset! Fantastisk stærkt af hende!!

Sommeren har også budt på familielejr, hvor vi mødes med rigtig mange fra min fars familie.
En enkelt campingtur blev det til, og denne gang var det bare til Sjælland, - men hvor er vi da glade for vores nye campiongvogn, den glæder vi os til at køre lange ture med næste år!

Størst var dog familieturen til Sortehavet, hvor vi havde inviteret alle, børn, svigerbørn, børnebørn og deres samlevere, samt oldebarnet på en uges ophold, så vi var 20 "hoveder" der, - og vi nød det vist alle.

F-kuldet er begyndt at rejse hjemmefra, - de to sidste af pigerne rejser til USA sidst på måneden og den store han rejser til Ukraine til december.
G-kuldet er født, der kom nu kun 2, selvom Mani så stor ud. Men det ER svært at spå om indhold i tibbe-maver!
H-kuldet bliver født om ca. 10 dage, dog ikke her, men nærmere Århus.
Så er der heller ikke flere i vente i år.

Sommerlyst's F-kuld.

Sommerlyst's Zi-Mi's Dan-Po, til daglig AntonSommerlyst's Zi-Mi's Dan-Po, til daglig AntonVi havde besøg af Anton, - det var skønt at se ham, for han har udviklet sig aldeles dejligt!
Hans "far" sagde noget, som varmede meget, - og som mange af os tibbemennesker kender rigtig godt! Nemlig at de havde haft hund hele livet, - men Anton var meget mere end hund!
Og det er de jo, vore små hjertevenner!

BGCH DKCH BALKCH BGGRCH RSCH 
Sommerlyst's Ransi DusesBGCH DKCH BALKCH BGGRCH RSCH
Sommerlyst's Ransi Duses
Ransi var med i championklasse - og blev RSCH. Hun var ikke helt i pels endnu, men smuk er hun jo uanset.

RSCH Teamofcati's Ni-MaRSCH Teamofcati's Ni-MaNima klarede også en BIR med CACIB og en tittel som RSCH.
Hun er bare en lækker lille skat! Har jo også cert og BIM fra Danmark.

UACH CLCH CYCH MYCH MDCH PHCH BGCH Sommerlyst's Cham-PaUACH CLCH CYCH MYCH MDCH PHCH BGCH Sommerlyst's Cham-PaChampa var ligeledes med til Serbien - og fik CACIB og BIR.
Han er jo også INTCH, den smukke dreng.

Sommerlyst's Onba Rnanpa, i daglig tale "Pasha"Sommerlyst's Onba Rnanpa, i daglig tale "Pasha"Sommerlyst's Onba Rnanpa - eller Pasha.
Pasha var også med til Serbien, så hun blev også RSCH, ligesom hun fik CACIB og BIM.

RSCH Sommerlyst's Sang-PoRSCH Sommerlyst's Sang-PoSang-Po var med os til Serbien, hvor han blev Serbisk Champion og fik CACIB som BIR.
Sang-Po har et svensk certikat første gang han satte poten i en udstillingsring, men desværre godtager svensk kennel klub ikke, at et cert taget før hunden er 2 år udløser championtittel. Det gør DKK jo. Og så skriver SKK i dag, at hvis han bliver DKCH, så kan han bruge sit cert fra juniorklassen og blive SECH.

INTCH SECH DKCH
Sommerlyst's Od-Can Ba-LuINTCH SECH DKCH
Sommerlyst's Od-Can Ba-Lu
Vi fik lov til at låne Ba-Lu med til Neumünster, hvor han blev BIR og endda bedste tibetanske hund - af de tibetanske racer.
Og så var hans tittel som INTCH hjemme! Han havde vist 7 CACIB'er i DK og SE.

Tibroke's Dohna CebaTibroke's Dohna CebaVi havde Tibroke's Dohna Ceba med på dobbeltudstilling i Gørlev 14.5.16.

Dohna fik excellent og blev 3. vinder på begge udstillinger.

Dohna er PRA3 fri, har ingen anmærkning hverken på øjne eller knæ heller. Hun bor normalt hos Hardy Von Selen i Ebeltoft.

Dohna er en selvsikker lille dame med stor personlighed! Hun er en fornøjelse at have på besøg og at have med på udstilling.
Ser ud til at stortrives med alle hunde og mennesker hun har mødt, - og de med hende (næsten da!)!
SECH GECH PHCH MDCH UACH BGCH TRCH BGB-SEAW CYJCH MDJCH
Sommerlyst's Hi-Ra ManiSECH GECH PHCH MDCH UACH BGCH TRCH BGB-SEAW CYJCH MDJCH
Sommerlyst's Hi-Ra Mani
Vi håber, at Mani kommer i løbetid i løbet af sommer/efterår, og at vi da kan få et kuld dejlige små fra hende.
Hun er parret med familien Niklasson's smukke unge han, Sommerlyst's Ugyen Ba-Sha.

Ejer er Ann Rode.

Sommerens udstillingstur til Sortehavet.

Sommerlyst's Shanti To CatiSommerlyst's Shanti To CatiShanti deltog også på ferieturen - og klarede sig bare SÅ flot!
Også hun blev BGCH BGGRCH og BALKCH. Hun er ikke 2 år endnu.

Ejer er Camilla Niklasson.

BGCH DKCH BALKCH RSCH EUW17 UACH INTCH BGGRCH ALPSG(AT)17 DESKAR-MO17
Sommerlyst's Ransi DusesBGCH DKCH BALKCH RSCH EUW17 UACH INTCH BGGRCH ALPSG(AT)17 DESKAR-MO17
Sommerlyst's Ransi Duses
Ransi fornøjede os på sommerturen, - hun blev DKCH BGCH BGGRCH og BALKCH.
Hun prøver at leve bare lidt op til sin berømte kuldbror i UK, Iggy.
Hun har vist 7 CACIB'er, men skal have et mere, da der skal gå mindst et år og 1 dag mellem første og sidste.
Og de er altså bare 2 år gamle, Iggy og Ransi!

Nu er Ransi senior og har mange flere championtitler og vindertitler.

DKCH Sommerlyst's Tseepo Lobsang aka "Lobsa"DKCH Sommerlyst's Tseepo Lobsang aka "Lobsa"Også Lobsa var med på sommerrejsen og fik ligeledes 3 championtitler med hjem, BGCH BGGRCH og BALKCH. Han fik også CACIB.
Han er også DKCH nu.

Ejer er Lotte Nissen.


Multichampion Sommerlyst's X-Mas Tan Nag-PoMultichampion Sommerlyst's X-Mas Tan Nag-PoVi fik lov at låne Nag-Po med på vores udstillingsturné i sommer, hvor han så lige hentede sig 3 nye champion titler, nemlig BGCH BGGRCH og BALKCH - samt et par CACIB's. Han er nu INTCH også.

Ejer Anna Marie Ringsmose

Sommerlyst's Cham-PaSommerlyst's Cham-PaCham-Pa kan nu sætte titlen INTCH - eller CIB - på sit efterhånden lange register af championtitler.
Tak fordi vi har måttet låne ham så meget, at det har været muligt.

Ejer er Anna Andersen

Sommerlyst's Ven-Dhi Khyi-MoSommerlyst's Ven-Dhi Khyi-MoVen-Dhi føjede i weekenden endnu en championtittel til sit register, nemlig PLCH.

Tak til hendes ejere, kennel Khyi-Mo.

Sommerlyst's Tan-Tan For Shangri-LaSommerlyst's Tan-Tan For Shangri-LaSelvom Tan-Tan allerede er multichampion, så måtte han da lige have et sidste CACIB med, så han kunne tilføje titlen INTCH til rækken af titler.

Tak til medejerne for at gøre dette muligt.

Medejer Anna Marie Ringsmose

Sommerlyst's X-Mas Tan Nag-PoSommerlyst's X-Mas Tan Nag-PoNag-Po kan nu tilføje endnu en titel efter de 5 championtitler han allerede har, nemlig INTCH.

Selvfølgelig takket være hans ejere, Anna Marie og Poul.
Vi er bare så stolte af ham!

Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka "Iggi"Sommerlyst's Rigpa Atisha - aka "Iggi"Iggi stræber efter at blive mest vindende TS i UK, han har nu 13 CAC's og 13 BIR placeringer bag sig, - det er noget af en bedrift i England!! Selvfølgelig takket være hans ejere og handlere - ikke bare fordi han er smuk! Men det er han nu også da.
Billedet er taget af en specialist, nemlig Andrew Brace.

Ejer er Tony Moran, kennel Avigdor.

Prik til mig, hvis du synes jeg er for sløv med opdateringer, - det kunne jo være det hjalp!

Sommerlysts Od-Can Ba-Lu became BOB and KBHV15 in Hilleröd 19.09.15Sommerlysts Od-Can Ba-Lu became BOB and KBHV15 in Hilleröd 19.09.15DKCH SECH Sommerlysts Od-Can Ba-Lu blev BIR og Köbenhavnsvinder 2015, Sommerlyst's W' Nag-po Mi-rje og hans kuldsøster, Sommerlysts W Ta-li ka, vandt begge deres juniorklasser og blev dermed KBHJV15 begge to, ligesom de også begge blev placeret som 4. bedste i henholdsvis han og tæveklasse. Også Sommerlyst's Ugyen Ba-Sha klarede sig flot ved at blive bedste mellemklasse - og ligesom de andre, også med CK. Og i USA vidste Basha's lillebror, Lennie, bagpoterne og blev BIM. What a day!
Vi deltog ikke, da vi jo herhjemme har nyfødte babyer!

Vi har fået lov til at låne CH Kri Kris Dia af Kristine Frey, og det er vi glade for!!
Så nu nyder vi Dia og hendes 4 dejlige små, født ved kejsersnit den 6.10.2020. Det ser ud til at de alle er black/tan, og det er jo fantastisk, når deres far er zobel, det er nemlig CH Sommerlyst's Ma-rko.
Alle hvalpe har hjem i vente.
MarkoMarkoDiaDia
DrengeneDrengenePigernePigerne